kvinder opdager rugen

Itzehoe er kendt som kålbyen, helt ned til registrerede sexforbrydere i upper darby pa Bayern, og for kålelskere over hele verden er Itzehoe stedet man holder sin ferie.
På rådhuset i Itzehoe har han udstillet tyve plomberede, nummerede, datomærkede og signerede dåser med kål.Mit første lift er med en flinker tysker med stålindfattede briller i en Volkswagen sølvmetallic.Jeg sad der i passagersædet, havde lige bundet Paderborner nummer to og var blevet godt tissetrængende.Filed in Uncategorized 7 years, 1 month ago Skriv en kommentar Det var countrysangeren Johny Cash, der sang om drengen der blev døbt Sue.De vil dumpe tusindvis af løbesedler ud i den blå luft.Det er jo ofte mig der står i hans metalværksted og borer en eller anden del ud til en bil.Tyske tv-signaler stoppes ikke ligesom andre indtrængere, der vil ind i landet af Dannevirke og de danske grænsevagter. .De griber derfor på skift om hendes stive knoglede hånd og klemmer den flere gange som om de forventer en eller anden form for svar.Det var et eller andet ved de andre bilers farve, deres motorlyd og den måde stæreflokke krydsede vejen.Det kan nok være at han gør store øjne ham den tyske chauffør, da han ser hvad der kommer ud af min storetå. .
Men jeg er en af de mest solbrændte mennesker i byen, og hvis man ikke vidste det kunne man godt tage mig for at være en hvid sydafrikaner.
I et kort magisk øjeblik kommer han faktisk til at ligne ham forsangeren fra det tyske band.
Da de mærker hvor kold og stiv hånden er mærker de i det samme hvordan en hul varm følelse breder sig fra deres mellemgulv og helt op i halsen, imens tårene i det samme presser sig.
Stralsund med de mange små gader er stemningsfuld som fra en svunden tid, og man opdager hurtigt, hvorfor bykernen er kommet på unescos liste over verdens kulturarv.
For ingen forstår bedre end danskere ordspillet imellem det Østfrisiske Nummsen og det kærlige danske ord for røv, numsen.En by der har fået sin identitet, sin karakter udfra den kendsgerning at den altid har vaklet, ubeslutsomt stædigt, aldrig helt overgivet sig til landet, til gårdene og den mørke jord, der forsvinder ind i landet.De har ikke lyst til at gå ind, de kan se at naboens garage brænder.Gulin Gumundsdóttir nyder sejlturen, den friske havluft på kinderne og familiens selskab omkring hende da at et lille frø i det samme pludseligt spirer og vokser sig stort et sted i hende.Borgerbuketter er blevet sparket rundt med som var de fodbolde.

Det mirakuløse syn af Maria Tramonti-Nummsens vuggende bagdel var den eneste grund til at Itzehoe red krisen af, og endnu i dag er kendt som den slesvigske by hvorfra al god kål stammer.
Alt gestaltet i en ung påvirkelig mands romantiske sind, som den slags tit sker i lande som Tyskland.
Her må de så hensygne med deres opblussende traumer, deres savn efter hjemstavnen, og en generel rodløshed over at være fanget i et limbo.


[L_RANDNUM-10-999]