farmer ønsker en kone, hvad der foregår i ovnen

Sembene var oprindeligt forfatter, men da det gik op for ham, at alt for få i Senegal kunne læse, tog han imod et års uddannelsesstipendiat registrerede sexforbrydere i wa i Moskva, og startede så på sit kæmpeprojekt at uddanne og oplyse sit lands befolkning om fortidens storhed, og kolonimagten.
Allerede i 1971 havde Djim Mamadou Kola debuteret med spillefilmen Le sang de Parias et kærlighedsdrama med kasteproblemer.
Det år kom der hele tre spillefilm: Gaston Kabores vidunderlige Wend Kuuni, der gribende poetisk fortæller om en stum dreng fundet i bushen, Christian Richards franske Le Courage des Autres og Kollo Daniel Sanous morsomme men også realistisk vemodige Paweogo.
I de næste mange år lavede han uden nogen form for støtte fire spillefilm, hvor især.Det var et usædvanlig tæt og godt samliv, jeg havde med ' Farmen' i de fjorten måneder, arbejdet stod.Og det kan man blive ved med, igen og igen, måske uden aldrig helt at forstå fortællingen fuldt ud, samtidig med at den bliver ved med forny sig i ens øjne.Mens Robert Gnoan MBalla, der i 1997 vandt Etalon de Yennnega med Au nom de Christ, fik sine sarkastiske kortfilm som.eks.Han ventede til 1982 med selv at træde frem som instruktør for oplysning af folket var det vigtigste.Han havde lige været i Cannes og var meget imponeret over Lars von Trier.
Hans kone kunne ikke acceptere, at han forlod en sikker post som gymnasielærer og forlod ham med fem børn.
Biografdirektøren forklarede, at man skulle være utroligt heldig for at opleve en afrikansk film i hans biograf, for han skiftede program hver dag, men kørte kun to-tre afrikanske film om året!
Vi er på historisk afstand af begivenheder og anskuer dem fræk date kontakt info nærmest ovenfra - som fløj vi sex anonyme møder san francisco rundt sammen med Blixen og Denys Finch-Hatton i hans Gipsy Mothmaskine, højt hævet over den menneskelige komedie og i stand til at se den som sådan.
Bogen er Blixens gennembrudsværk, og den blev udgivet på dansk i 1935, efter at Blixen året forinden havde hittet med den i USA, dér under titlen ' Seven Gothic Tales'.
Det er, kan man vist godt sige, en helt urimelig behandling at udsætte en bog - og sig selv - for.
Da jeg begyndte at rejse i Vestafrika i 1978, anede jeg næsten intet om afrikanske film.
Han var desværre mange år om at skaffe støtte til sin næste film.I dag er man stolte af Bassoris to korte spillefilm, og de vil nu, hvor Elfenbenskysten er fokusland ved fespaco, blive bragt med til Ouagadougou og vist sammen med andre udvalgte film som Fadika Kramo Lancines Djeli, Henri Duparcs Bal Poussiere og Owel Browns 2011-vinder.Han var nok i mange år den største, men der var i de første år efter selvstændigheden andre glimrende instruktører i Senegal, som fx Paulin Vieyra, der næsten kun lavede dokumentarfilm.Jeg var så heldig at møde den højtuddannede og meget ligefremme kulturpersonlighed ved et seminar i Ouagadougou i 1987.Det fantastiske er, at det kunne ' Den afrikanske farm' - holde til det.Og det er kun få bøger, der kan holde til det.

Wariko ( Le grand Lot ) kom i 1994, og vandt byen Ouagadougous prix.
Han overlevede økonomisk ved.

[L_RANDNUM-10-999]